Ulazak u “Napušteni svetionik” – Značenje, Svrha i Cilj

 

Prvo, želeo bih da vam objasnim značenje “Napuštenog svetionika”. Većina vas zna šta predstavlja svetionik, ali u mom slučaju, nećete naići ni na šta materijalno i opipljivo. Moj Napušteni svetionik pripada samo meni, ali mogu se kladiti da svako od vas ima sopstveni, samo pod drugim imenom.

Napušteni svetionik figurativno predstavlja imaginarno mesto u mojoj glavi, stvoreno radi skladištenja i prizivanja sećanja i misli, koje u normalnim okolnostima nikada ne ni bile podeljene sa drugim ljudima.

Napušteni svetionik uzima pod svoje  sećanja koja bi rado bila izbrisana, ali iz razloga neobjašnjive ljudske prirode ostaju u nama i s vremena na vreme nas podsećaju na određene momente i događaje iz prošlosti;  “zabranjena sećanja”- trenutke iz prošlosti koji bi mogli uticati na sadašnjost I budućnost; teške uspomene, senke prošlosti koje nas  znaju uhoditi kada ostanemo sami i ranjivi, ili pak na sećanja koja jednostavno ne želimo podeliti ni sa kim, sećanja koja ljubomorno čuvamo samo za se.

Takođe, Napušteni svetionik jeste dom za sve one misli koje čuvamo samo za sebe jer iz određenih razloga nikada neće ugledati svetlost dana. I sami znate da je ljudski um u stanju da iznedri neverovatne misli i ideje, ali da  u većini slučajeva samo to što je opšte prihvaćeno sme biti izgovoreno i pretočeno u delo.

Zasigurno je da svi imamo određena sećanja, tajne i razmišljanja koja zauvek ostaju u nama. Od sada, virtuelni pergament biće mesto na kome ću ostavljati svoje tajne uspomene i lična mišljenja, ovo će biti mesto na kome ću stvoriti svoj virtuelni “Napušteni svetionik”. Verovatno se pitate iz kog razloga želim da delim takve stvari sa celom internet zajednicom? To ću vam postepeno otkrivati iznenadnim avanturama kroz Napušteni svetionik. Još jedna stvar- želim da okupim ljude koji žele da učine isto – da podele svoja sećanja i mišljenja. To je cilj Napuštenog svetionika.

Ja ću početi, a vi ste slobodni da mi se pridružite i stvorite nesto izvanredno!

Pozdrav svima!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s