Ne(dosta)(j)anj(e)?

Da li mi nedostaješ? Ponovim u sebi, duboko uzdahnem i nastavim. Odgovora još uvek nema, ne umem da opišem kako se osećam, nemam rešenja. Čekam, jer će mi  Vreme, moj stari prijatelj, najbolje pokazati. Čekanje ubija, znate i sami. Kao i bol u grudima, najveći neprijatelj u trenucima samoće. Šta mi on govori, samo kada bih znao?! Da li je to nedostajanje ili samo odvikavanje, bolest zavisnosti koja se da izlečiti? Ne znam, jednostavno ne.

U redu sam. Čak i ne mislim da nju tako često. Naposletku, ovo je i bio moj izbor, sloboda. Jednostavno, shvatio sam da je ne osećam više, da joj ne pripadam, da se borim sa sopstvenim emocijama dok joj padam u zagrljaj. Jedno znam, protiv sebe je najteže.

Lepoto moja, znam da se pitaš šta mi se dešava?! Reći ću ti. Predala si mi se u potpunosti, sve si mi dala. Nisi smela sve da mi dopustiš, jer znala si da volim samo kada žudim, da se borim samo kada osvajam. Vise ne osećam da imam za čime da žudim, prošlo me je sve. Ne daš mi da se borim, da te iznova osvojim, da nam svaki poljubac bude prvi. Osećam se ništavno, potpuno beskorisno, rob navike koji ide po volji i uzalud se nada da će se stvari promeniti na bolje. Neće.

Ona je savršena, u svakom pogledu. Svako će vam to reći. Zaista jeste, bila mi je kao dar sa neba, kao omiljena igračka koja se ljubomorno čuva i sa sjajem u očima pokazuje drugima. Nažalost, sjaja nema više, kao ni nas.

Lepoto, želim da me razumeš! Ne možeš ni da zamisliš kakve sada bitke moje misli vode. U trenucima se vidim pored tebe, kao da ponovo pripadam tu, ali sve je to kratkog daha. Čekam Vreme koje će presuditi, znam da je tako najbolje.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s